FIND UD AF HVOR DINE GENER KOMMER FRA OG VIND EN REJSE

SOCIALE MEDIER.. PÅ GODT OG ONDT…

img_6618

Jeg elsker de sociale medier… men hader dem også lidt til tider. Det er fantastisk hvordan de sociale medier giver os mulighed for at dele budskaber worldwide.. Dele vores historier og liv, der måske kan inspirere andre mennesker. Det er fantastisk hvordan vi kan connecte med hinanden på kryds og tværs af kontinenter. Jeg husker stadig dengang jeg var barn og min far en dag kom hjem og spurgte mig “Cecilie, har du hørt om World Wide Web..?” hvortil jeg svarede.. “øhh, næææh.. hvad går det ud på?”. Min far forklarede mig hvordan man ved hjælp af WWW, nu kunne dele alverdens ting med hele verden.. Jeg var så fascineret, at jeg faktisk lavede en hjemmeside i en alder af 10 år haha (ja, jeg er lidt nørdet med IT.. det har jeg fra min far :-))

Anyways.. lige så glad jeg er for, at kunne dele min hverdag, mit liv og mine fif, så kan jeg blive lige så frustreret over at opleve hvor mange (især unge), der bliver påvirkede negativt af den ofte ‘idylliske’ og til tider ‘opstillede’ verden på de sociale medier. Det kan være svært at skelne mellem, hvad der er ægte og ikke er. Vi vælger jo selv, hvad vi ønsker at dele med omverdenen og dermed kan man jo i princippet aldrig vide, hvad der er rigtigt og forkert. Vi kan have en tendens til at sammenligne vores liv med andres, og dermed kan SoMe få mange til at føle, at de ikke er ‘gode nok’, eller deres liv er trist og kedeligt sammenlignet med andres…

Dér hvor jeg oplever et problem, er især iblandt fitnessprofiler. Jeg har arbejdet med så utroligt mange kvinder/piger, der følger et hav af profiler, der alle har en vild fysisk form. En smal talje, rund fast booty, ingen appelsinhud, perfekt hud osv osv. uden at kende til deres liv og historie, deres ofringer for den form, de nu engang har, og hvordan billederne er behandlet inden de postes…  Og om de i virkeligheden er lykkelige bag facaden.. Det er så sindssygt vigtigt at man ikke sammenligner sig selv med andre på SoMe!!! Det er til for inspiration, netværk, budskaber og skulle gerne være en glædelig ting i livet, ikke et konstant pres om at være som andre, eller en konstant søgen efter flere likes og følgere.. og får man ikke likes nok, er man ikke god nok. Mange søger ubevidst bekræftelse på de sociale medier, og efter min mening glemmer de sig selv og de vigtigste værdier i det hele..

Jeg poster selv en hel del på de sociale medier, men det er for at dele ud af mine erfaringer, mit liv, og forhåbentligt en masse inspiration til en masse opskrifter og træningsøvelser med videre. For mig, er det uhyre vigtigt, at den Cecilie folk ser online, er også den jeg er i virkeligheden! Jeg bruger det til at sprede smil og glæde (håber jeg da haha).

Men mange er begyndt at leve deres liv efter, hvad der vil se godt ud på billeder, og det er jo virkelig ikke dét, der er meningen med livet.. Det skal LEVES.. Leves efter hvad DU gerne vil og brænder efter.. IKKE efter hvad der vil se godt ud på billeder, eller hvad andre forventer, eller det DU tror andre forventer af dig 🙂 LIVET ER ALT FOR KORT…

Sammenlign dig ikke med andre – og er der profiler, der får dig til at føle at DU ikke er god nok, eller ikke gør det godt nok, så lad være med at følge dem.. Find noget andet der kan motivere og inspirere dig i dit liv. Personligt bliver jeg ikke inspireret af halvnøgne fitnesskroppe, jeg bliver motiveret af folk der knokler og er dygtige til det de laver. Folk der gør en forskel, og brænder for noget. Folk der formår at kæmpe sig igennem udfordringer i livet og stadig formår at holde sig oprejste! DÉT er hvad inspirerer mig! Det er jo ikke fordi fitnesskroppene ikke er fascinerende og ikke er flotte, for det er de da – Men jeg kan indimellem blive trist over at opleve, hvordan mange profiler tror, at det er den eneste måde at opbygge et navn og opnå respekt på.

Vi inspireres jo alle af noget forskelligt, og det har jeg respekt for. Jeg har også respekt for, at vi alle agerer forskelligt via de sociale kanaler –  Dog er dette blogpost en lille reminder om, at livet er altså mere end blot at være online! Indimellem skal man altså huske at være tilstede i sit eget liv også.. Og for guds skyld.. lad ikke dit selvværd afhænge af likes og følgere!

Hvad og hvem inspirerer dig?

God dag til jer!
Kærligst Cecilie

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FIND UD AF HVOR DINE GENER KOMMER FRA OG VIND EN REJSE